هر انسانی در طول زندگی خود حتی برای یک مرتبه هم که باشد، درگیر ترک لب می شود. این ترک ها اصولاً در اثر تماس با بزاق دهان مثل لیسیدن لبها، مصرف غذاهای تند و پر ادویه و قرار گرفتن در معرض باد و یا آب و هوای سرد و خشک ایجاد میشود. از دیگر عواملی که موجب ترک در لب ها می شوند؛ سرماخوردگی و آسیبهای ناشی از آفتاب و برخی داروها مثل داروهای کاهشدهنده کلسترول می باشند. همچنین تماس با عوامل آلرژیزا و محرک که باعث ایجاد واکنشهای حساسیتی در پوست میشود از دیگر دلایل ایجاد ترک در لبها می باشد.
اما برای درمان این ترک های ناخوشایند چه کاری می توان انجام داد. ما در این مقاله راهکار های درمان خانگی ترک های لب را با شما در میان خواهیم گذاشت.
گاهی ترک و خشکی در لب ها ناشی از کمآبی بدن است. در این صورت باید در طول روز به مقدار کافی آب بنوشید تا لب ها و بدنتان را هیدراته کنید. برای شروع از آغاز روز 2 لیوان آب بنوشید و سپس قبل از خوردن یا نوشیدن هر مادهی غذایی دیگری آب بنوشید و تا پایان روز و قبل از رفتن به رختخواب نیز، حداقل یک لیوان آب بنوشید. کم کم به معجزه ی آب پی خواهید برد چرا که سایر علائمی که ناشی از کم آبی بدنتان بوده در کنار ترک و خشکی لب هایتان رفع خواهد شد.
استفاده از وازلین در طی روز بر روی لب ها را جدی بگیرید؛ چرا که تاثیری بی نظیر خواهد داشت. همچنین می توانید لایه ی نازکی از وازلین را هر شب قبل از خواب بر روی لب های خود بمالید و به استراحت بپردازید . وازلین به تغذیه ی لب های خشک شده و ترک خورده ی شما می پردازد و خیلی زود آنها را ترمیم می کند.
یک روش دیگر استفاده از وازلین؛ ترکیب پودرهای غذایی طعمدار با آن است. با این روش میتوانید نرمکننده و براقکننده طعمدار لب تهیه کنید و از آن استفاده نمایید.
در طی روز نیز می توانید یک لایه ی نازک عسل بر روی لبهای خود بزنید و چند ثانیه اجازه دهید تا کمی خشک شود و سپس با یک لایهی نازک از وازلین، لب را پوشش دهید. چند دقیقه صبر کنید و بعد با یک پنبهی توپی آغشته به آب گرم، لبها را تمیز کنید. این کار را دو بار در روز انجام دهید.
همچنین بالم های لب بسیاری تولید و به بازار عرضه می شوند که دارای ماده ی شاخص وازلین هستند. می توانید از این بالم ها نیز استفاده کنید و در طی شبانه روز به دفعات بر روی لب های خود بزنید.
روغن کرچک نیز در رفع خشکی و پوسته ریزی لب ها موثر است. برای استفاده از آن کافی است یک قاشق چای خوری روغن کرچک را با چند قطره آب میوه تازه و یک قاشق چای خوری گلیسیرین مخلوط کنید سپس آن را روی لب های خود بمالید. بعد از 10 دقیقه آن را با آب ولرم مایل به گرم تمیز کنید. این کار را به مدت چند روز تکرار نمایید تا ترک های ایجاد شده در لب ها یا خشکی های قابل مشاهده در آن به طور کامل رفع و درمان شود.
لایه برداری کمک می کند تا سلول های مرده سطح پوست لب از بین بروند و به دنبال آن خشکی و پوسته پوسته شدن پوست هم درمان شود. در نهایت نیز لطافت، نرمی و زیبایی را برای لب ها به ارمغان می آورد. برای این کار به هیچ عنوان نیاز به صرف هزینه های زیاد نیست وبه سادگی می توانید بهترین و موثرترین لایه بردار لب خانگی را تهیه نمایید. برای این کار دو قاشق چایخوری شکر را با یک قاشق چایخوری عسل ترکیب نموده و خمیر بهدست آمده را به لبهای خود بمالید، اجازه دهید چند دقیقه بماند. سپس با انگشتهای خود این خمیر را به لبهای خود بسابید تا سلولهای مرده از آن جدا شوند. سپس لب ها را با آب ولرم مایل به گرم شستشو دهید.
روغن زیتون یکی از بهترین روغنهای گیاهی برای ترمیم پوست لب ها است. این روغن تمام چربیهای اضافه، سلولهای مرده، کثیفیها و آلودگیهایی را که در منافذ پوست لب ها گیر کردهاند، جذب و از منافذ خارج میکند. برای مراقبت از لب ها با استفاده از روغن زیتون کافی است روزی دو تا سه مرتبه از آن استفاده کنید. همچنین این روغن را برای تسکین، نرمی و روانی لب ها هم می توانید استفاده نمایید.از دیگر خواص روغن زیتون میتوان خاصیت ضد التهابی، آنتی اکسیدان، و نرم کنندگی را بر شمرد. بلافاصله پس از استفاده از روغن زیتون بر لوی لب ها احساس نرمی و لطافت خواهید کرد اما برای دریافت نتیجه ای بهتر و کامل تر بهتر است چند روز بصورت مداوم از آن استفاده نمایید.